HospInvest: a héten fizet a dolgozóknak

Vágólapra másolva!
Csütörtökön vagy pénteken a HospInvest valamennyi észak-magyarországi dolgozója megkapja a fizetését - közölte az MTI érdeklődésére a társaság régióigazgatója.
Vágólapra másolva!

Erre azt követően kerül sor, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól (OEP) a cég az államkincstáron keresztül megkapta az előleget az ellátás fenntartásához - közölte Kosztura László, hozzátéve: a kifizetés időpontja attól is függ, hogy az adott dolgozónak melyik bank vezeti a folyószámláját.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a bérek kifizetése néhány napot késik a megszokott 5-ei időponthoz képest - közölte. A régióigazgató elmondta, hogy az észak-magyarországi régió esetében négy kórház - az egri, a gyöngyösi, a hatvani és a parádfürdői - mintegy 1800 dolgozója érintett.

Kosztura László arról is beszámolt, hogy az ellátás mind a négy intézményben zavartalan. Reményei szerint az eddigi ellátáshoz képest a betegek semmilyen változást nem tapasztalnak.

Az öt magyarországi kórházat és négy rendelőintézetet működtető HospInvest április 3-án jelentette be, hogy csődvédelmet kér, miután az OEP által betegellátásra átutalt összeget a CIB Bank teljes egészében a társaság hitelének törlesztésére fordította. Erre azt követően került sor, hogy az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank eladta a HospInvestben korábban szerzett részesedését.

Kollányi Gábor, a HospInvest Zrt. elnöke korábban azt közölte, hogy a céghez tartozó kórházcsalád intézményeiben továbbra is folyamatos a betegellátás és a társaság megoldotta a rövid távú finanszírozással kapcsolatos átmeneti nehézségeket. Ugyanakkor több potenciális szakmai befektetővel folytatnak tárgyalásokat, és a HospInvest újabb tárgyalásokat kezdeményezett a finanszírozó bankkal is - tájékoztatott korábban a cég elnöke.