Pozitív szerdai zárás New Yorkban

Vágólapra másolva!
Emelkedéssel, de napi csúcs alatt zártak a vezető New York-i tőzsdemutatók szerdán. A technológiai papírokkal telített Nasdaq Composite index 1,9 százalék (29,05 pont) emelkedéssel 1590,66 ponton fejezte be a napot. A 30 vezető ipari részvény DJIA mutatója 7837,11 ponton zárt 0,6 százalék (47,55 pont) erősödéssel.
Vágólapra másolva!

A kereskedést befolyásoló hírek között kiemelkedett az az értesülés, hogy az amerikai kormányzat támogatást tervez nyújtani egyes életbiztosítóknak. Ennek a hatására nőtt az ágazati részvények árfolyama. Hangulatjavító hír volt az a bejelentés is, hogy a Pulte Homes megvásárolja a Centex céget 1,3 milliárd dollárért, és ezzel a legnagyobb amerikai lakóingatlan-építő vállalat jön létre.

A tőzsdemutatók növekedését fékezte az Alcoa alumíniumipari vállalat előző napi bejelentése arról, hogy a vártnál nagyobb veszteséggel zárta az idei első negyedévet. A kereskedés utolsó szakaszában a DJIA indexe rövid időre a veszteséges oldalra került, a Nasdaq nyeresége minimálisra csökkent az amerikai jegybank kamatalakító Nyíltpiaci Bizottságának (FOMC) március 18-án záródott kétnapos ülésének szerdán ismertetett jegyzőkönyvére. Ez ugyanis egyebek között azt tartalmazta, hogy a kamatdöntők többsége szerint fennáll a veszélye a gazdaság további gyengülésének rövid távon.

A nyugati féltekén irányadó WTI olajfajta ára 23 centtel 49,38 dollárra emelkedett. Tőzsdezáráskor New Yorkban az euró 1,3244 dollárra gyengült a kedd késő esti 1,3265 dollárról (-0,16 százalék). A dollár 99,63 jenre hanyatlott az előző napi 100,41 jenről (-0,78 százalék). New Yorkban az arany ára unciánként a legközelebbi, áprilisi határidőre 2,60 dollárral 884,80 dollárra nőtt.