Cáfolják az MKB Bank eladásáról szóló pletykát

Vágólapra másolva!
Az MKB Bankot nem kívánja eladni anyabankja, a BayernLB - felelte az MTI kérdésére Erdei Tamás, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója szerdán.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

Erdei Tamás arra a Reuters információra reagált, miszerint az Európai Bizottság nyomást gyakorol a BayernLB-re, hogy akkor hagyja jóvá a német állam 30 milliárd eurós segélycsomagját, ha bank megszabadul a feltörekvő országokban működő lányaitól.

Az MKB anyabankja, a BayernLB májusra készíti el Brüsszel számára a 2013-ig szóló reorganizációs programját, amelynek keretében jelentős mérlegfőösszeg és költségcsökkentésre készül, így bezárja párizsi, milánói és szingapúri irodáját is - közölte Erdei Tamás.

Az MKB Bankban februárban árfolyamértéken 26,5 milliárd forintos tőkeemelést hajtott végre a BayernLB. A tőkeemelés egyfelől biztosítja, hogy az MKB a számára meghatározott növekedési pályán haladjon, és tevékenysége a nagyfokú volatilitással és drasztikus forrásszűkével jellemezhető piaci környezetben is eredményes legyen - közölte február elején a magyar pénzintézet.

Az MKB Bankcsoport üzleti eredménye tavaly az inflációt meghaladóan bővült, ugyanakkor az adózás előtti nyereség a 2007. évi 20,9 milliárd forintról 60 százalékkal, 8,34 milliárd forintra mérséklődött.

Az MKB konszolidált mérlegfőösszege 2008-ban 17 százalékkal, 2.885 milliárd forintra emelkedett, az ügyfélhitelek 20,3 százalékkal, 2.293 milliárd forintra, az ügyfélbetétek 1,7 százalékkal, 1.268 milliárd forintra nőttek.