Vágólapra másolva!
Tavaly átlagosan 55 százalékkal kerestek kevesebbet a bankárok világszerte, mint egy évvel korábban - derül ki a Napier Scott Search Group felméréséből.
Vágólapra másolva!

A 4000 bankár megkérdezésével készített felmérés szerint 55 százalékos volt az éves csökkenés, ami az utóbbi nyolc év legjelentősebb csökkenése - írja a Wall Street Journal (WSJ).

A nagy központokban dolgozók közül a legnagyobb vesztesek a londoni City bankárai voltak, akik 62 százalékot buktak, elsősorban azért, mert az angol fővárosban később határozták meg a bónuszokat, mint máshol (addigra pedig a válság csak súlyosbodott).

Az esés miatt a Wall Streeten nagyjából 20 százalékkal magasabbak most a pénzügyi szektorban a bérek, mint Londonban, és ezzel megint New Yorkban dolgoznak a legjobban fizetett bankárok.

Globálisan a világ pénzügyi cégei összesen 1000 milliárd dolláros leírást hajtottak végre, azaz ennyivel csökkent a banki eszközök értéke 2008-ban.

A bankvilágban jellemző, hogya fizetések nagyjából kétharmadát a bónuszok teszik ki. Európában a bónuszok 48 százalékkal estek, a Közel-Keleten azonban pédául csak 10 százalékkal.