Vágólapra másolva!
Soros György szerint a rossz eszközökkel kitömött bankok életben tartása elszívja a gazdaság energiáit.
Vágólapra másolva!

Soros György magyar származású amerikai befektetési szakember szerint az amerikai piacok utóbbi hetekben tapasztalt felívelése nem egy emelkedő trend kezdetét jelenti, a gazdasággal ugyanis továbbra is komoly bajok vannak.

A Standard & Poor's 500-as indexe egy hónap alatt 24 százalékot ment fel, de ez a guru szerint egy "medvepiaci rally" volt.

A 78 éves Soros a Bloombergnek nyilatkozott, és kifejtette, hogy a mostani pénzügyi krízis nem olyan, mint amilyet eddig tapasztalhattunk. A guru szerint 1500 milliárd dollárnyi lehet azon rossz eszközök aránya, amelyek a bankrendszerben vannak.

Soros szerint az Egyesült Államokban a közelmúltban elfogadott új számivteli és elszámolási szabályok életben tarthatják a "zombi bankokat", ami elszívja a gazdaság energiáit. A bankok államosításának mumusként való kezelése miatt csak a mérleg egyik oldalát veszi át az állam, mégpedig a deficites oldalát - fejtette ki a befektetési szakember, aki elmondta, hogy ő is jegyzett az HSBC részvényeiből hétfőn, illetve hogy a válságból Kína és Brazília jöhet ki győztesen.