Vágólapra másolva!
Timothy Geithner amerikai pénzügyminiszter azt mondta, hogy a kormányban van hajlandóság a túl nagy állami segítséget követelő bankok vezetőségének esetleges eltávolítására.
Vágólapra másolva!

Az amerikai sajtó hétfőn részletesen foglalkozott Geithner nyilatkozatával, melyben a miniszter megerősítette: a törvényhozásban át szeretnék vinni azt, hogy a kormányzati támogatást elnyert cégeknél korlátozzák a kifizethető vezetői juttatásokat.

Geithner a CBS televízióban emlékeztetett, hogy a nagy amerikai jelzáloghitelezőknél, a Fannie Mae és a Freddie Mac csoportnál, valamint az AIG biztosítónál, továbbá a General Motors esetében is a vezetőséget lecserélték, mert ezt a különleges lépést megkövetelte ezek stabilizálásának szüksége.

Kemény feltételeket kell szabni ott, ahol arról kell biztosítani az adófizetőket, hogy a pénzükből adott állami támogatás erősebbé teszi a támogatott vállalatot, érvelt Geithner.

Elmondta még többek között, hogy a pénzügyi tárca vizsgálja, mekkora tőkeinjekció szükséges a legjelentősebb amerikai pénzügyi vállalkozásoknak a mostani nagy gazdasági visszaesés miatt.