Rábólintott a szenátus Obama büdzséjére

Vágólapra másolva!
Az Amerikai Egyesült Államok szenátorai áldásukat adták az Obama-kormány 3530 milliárd dolláros költségvetésére a 2010-es évre. Az új szellemű programmmal kívánják megőrizni az energia-, oktatás- és egészségügyben elért reformokat.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

Az 55-43 arányban megszavazott program adja a keretét annak, hogy később a Kongresszus szétossza a pénz a fent említett területeken. Az összeg valamivel kisebb, mint a 3600 milliárd, amit az Obama-adminisztráció eredetileg tervezett - írja a Marketwatch.

Csütörtökön a Szenátus leszavazta a Barack Obama választási ellenfeleként ismert John McCain előterjesztését, amely a védelmi kiadások növelését, a veteránok bőkezűbb támogatását, de más szövetségi programok visszanyesését célozta meg. Emellett a Bush-kormány adócsökkentő programját is kiszélesítette volna.

A hosszabb távú előretervezés szerint 2012-re a költségvetés hiányát meg kell majd felezni, 2014-re pedig a jelenlegi harmadára csökkenteni. Az amerikai törvényhozás két háza, a Szenátus és a Kongresszus április 20-án ül össze az érvek ütköztetésének következő fordulójában.