Vágólapra másolva!
Az Austrian Airlines csoport egy évre szólóan csökkenti utaskísérői munkaóráit és fizetését, és pilótái béréből is lefarag. Az intézkedést június 1-től vezetik be az osztrák légitársaságnál és regionális leányvállalatánál, a Tyroleannál.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

A mintegy kétezer utaskísérő munkaidejét 10 százalékkal, bérüket 5 százalékkal csökkentik. A légitársaságnál dolgozó ezer pilóta 5,0-8,5 százalékos fizetéscsökkenéssel számolhat.

A társaság már márciusban bejelentette, hogy 2600 főnyi földi személyzete munkaidejét mérsékli április 1-től, legalább féléves időtartamra.

A Lufthansa német légitársaság február végén 4,49 eurós részvényenkénti vételi ajánlatot tett az Austrian Airlines (AUA) osztrák légitársaság közkézi részvényeire. A német légitársaság ajánlata március 2-től május 11-ig érvényes.

A Lufthansa már korábban megszerezte az osztrák ÖIAG állami holding AUA-ban volt részét, 41,6 százalékát, és most az osztrák légitársaság feletti teljes ellenőrzés megszerzésére tett lépést. Az ajánlat lejárati ideje előtt a Lufthansa legkevesebb 75 százalékos szavazati jogot biztosító AUA-részvényre tehet szert.