Menesztették a Bakonyerdő Zrt. vezérét

Vágólapra másolva!
Rendkívüli felmondással megszüntették április 2-i hatállyal a pápai székhelyű Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatójának a munkaviszonyát - közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. szóvivője csütörtökön az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Száraz Gábor elmondta: az MNV Zrt. vezérigazgatója március elején rendelt el belső vizsgálatot négy erdőgazdasági cégnél - köztük a pápai székhelyű Bakonyerdő Zrt.-nél is -, s az utóbbi gazdaság igazgatója, Horváth László március 19-től szabadságra ment. Feladatainak ellátását erre az időre a Vérteserdő Zrt. vezérigazgatója vette át - jegyezte meg a szóvivő.

Száraz Gábor ismertetése szerint a belső vizsgálat még nem zárult le, de azt már megállapították az ellenőrök, hogy a szerződéskötésekre vonatkozó belső szabályokat a pápai cégnél "súlyosan megszegték".

Elmondta: a tulajdonosi döntéshozatalra jogosult Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács Horváth Lászlót április 1-jei hatállyal visszahívta a cég igazgatóságából, április 2-ével pedig rendkívüli felmondással menesztette a vezérigazgatói tisztségéből. A vezérigazgatói posztra pályázatot írnak ki - tette hozzá a szóvivő.

A vizsgálatok folytatódnak mind a négy erdőgazdaságnál, ezek során állapítják meg a veszteségek mértékét - mondta Száraz Gábor.