Hétszáz új munkahelyet teremt a posta

Vágólapra másolva!
Jóváhagyta a Magyar Posta Zrt. munkahelyteremtő beruházását a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT), ennek alapján a posta plusz 700 dolgozónak tud munkát biztosítani - közölte az NVT kommunikációs ügynöksége szerdán.
Vágólapra másolva!

Tomecskó Tamás, a Magyar Posta szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy postakorszerűsítési és felújítási munkálatokról van szó, a 700 új munkahely így az építőiparban jelentkezik.

Az NVT jóváhagyta a Magyar Posta Zrt. 2009. évi üzleti tervének módosítását, ezzel lehetővé vált a 2,2 milliárd forint értékű beruházás és 200 millió forint értékű előrehozott karbantartás megvalósítása, amelyek 700 új munkahelyet jelentenek, megközelítőleg egy évig.

Tomecskó Tamás ismertetése szerint a beruházással nagy forgalmú postákat alakítanak nyitott pultossá a fővárosban és a nagyobb városokban. Több tucat posta újulhat így meg - tette hozzá. Az előrehozott karbantartást illetően pedig azt mondta: elsősorban 2011-2013-ban tervezett korszerűsítéseket végeznek el még az idén, példaként említette a makói és az aszódi posták felújítását.

Szűts Ildikó, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója januárban azt mondta, hogy a 2008-as, várható 195 milliárd forint bevétellel szemben 201 milliárd forint bevételt vár 2009-ben, míg az üzleti nyereség a tavalyi 4,8 milliárd forinthoz hasonló nagyságrendű lehet.

Az NVT hozzájárult egyebek között a RADAR Holding Zrt. 85 százalékos részvénycsomagja értékesítésének másodszori meghirdetéséhez is, limitár meghatározásával és munkavállalói kedvezményes részvényjegyzési lehetőséggel.

Döntött a vagyontanács új nyilvános pályázat kiírásáról is. E szerint az állami tulajdonban álló, Budapest XII. kerület Ráth György u. 7-9. szám alatti ingatlan 5.990/51.972 tulajdoni hányadát adhatják vagyonkezelésbe, Rehabilitációs Központ létrehozása és üzemeltetése céljából.