Leírt követeléseket ad el az OTP orosz bankja

Vágólapra másolva!
Az OTP oroszországi bankja lejárt fogyasztási hiteleket készül eladni 4,6 milliárd rubel (hozzávetőleg 31,1 milliárd forint) névértékben - közölte szerdán egy bennfentes forrás.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

A bank egy rubelnyi adósságért két kopejkát kap. Az OTP orosz érdekeltségénél a Reutersnek megerősítették, hogy valamennyit eladnak a lejárt hitelekből, de az összeget, és az árat nem közölték. A bank tájékoztatása szerint a fogyasztási hitelek átlagosan 900 nappal voltak túl az esedékességen, és ezeket az összegeket már 2008-ban leírták, így már nem terhelik a bank pénzügyi mérlegét.

Az OTP Bank Russia tavaly 8,9 milliárd forint adózott eredményt ért el, 17,2 százalékkal többet a 2007-es eredménynél. Mérlegfőösszege 529 milliárd forintot tett ki, 22,5 százalékkal nőtt egy év alatt. A bank 128 fiókkal, 2,8 millió ügyféllel rendelkezik, a fogyasztási hitelek piacán egy százalék feletti részesedéssel rendelkezik Oroszországban. A bank legutóbbi gyorsjelentése szerint 2008 negyedik negyedévének végén a banknál a problémás hitelek aránya 10,4 százalék volt, a céltartalékkal fedezettség 68 százalékot tett ki.