A Magyar Telekom bejelentette a belső vizsgálattal kapcsolatban indított nyomozást

Vágólapra másolva!
A Magyar Telekom bejelentette a Nemzeti Nyomozó Iroda által indított nyomozást - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint március 28-án a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) tájékoztatta a társaságot, hogy bejelentés alapján ismeretlen tettes ellen nyomozást indított a Magyar Telekom Csoport tagjai által kötött bizonyos szerződések és egyéb ügyek kapcsán folyamatban lévő belső független vizsgálattal kapcsolatos kifizetések vonatkozásában hűtlen kezelés gyanúja miatt.

Az NNI ezen kifizetésekre vonatkozó dokumentumokat és információt kért a társaságtól. A társaság az NNI-vel együttműködik a nyomozásban.

A társaság nem tudja megítélni az NNI nyomozás időigényét és annak kimenetelét. A társaság nem tudja megítélni, hogy lesz-e, és ha igen milyen hatása az NNI nyomozásnak a társaságra, illetve annak pénzügyi beszámolóira. Ugyanígy nem tudja megítélni a társaság a nyomozásnak a belső független vizsgálatra és a folyamatban lévő egyéb hatósági vizsgálatokra gyakorolt esetleges hatását.

Az NNI a nyomozás eredményeképpen az általa vizsgált kifizetésekkel kapcsolatban bizonyos személyek ellen büntetőjogi szankciókat célzó vádemelést javasolhat az ügyészségnek.

Ahogy a társaság korábban is kijelentette, nem tudja megítélni, hogy mikor zárulnak le a belső és a jelenleg is zajló hatósági vizsgálatok, és hogy mi lesz azoknak a végső kimenetele, illetve a hatása - ha lesz ilyen - a pénzügyi beszámolókra vagy működési eredményekre.

A hatóságok büntető vagy polgári jogi szankciókat alkalmazhatnak a társasággal vagy leányvállalataival szemben, beleértve a pénzbüntetést is, illetve további változtatásokat kezdeményezhetnek az üzleti tevékenység és a megfelelőségi program tekintetében.

Az [origo] Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.