Vágólapra másolva!
A Sony vezetőváltást és egyben jelentős átalakításokat jelentett be a mai napon. Az igazgatósági tanács Howard Stringert választotta meg elnöknek, aki immár egy személyben egyesíti a vezérigazgató és elnök személyét. Stringer elődje az elnöki poszton, Ryoji Chubachi, elnökhelyettes lesz.
Vágólapra másolva!

A Sony ebben az évben rekord nagyságú veszteségeknek néz elébe, akárcsak a többi japán elektronikai vállalat. A veszteség 2,9 milliárd dolláros is lehet és ezért erőltetik most az átszervezést. Reutersnek nyilatkozó elemzők szerint egy külföldi vezérigazgató jót fog tenni a cégnek, aminek kemény leépítéseket kell végrehajtania a televíziós ágazatában, ami most egyáltalán nem termel profitot. A múltban 16 000 fő elbocsátásáról volt szó az egész cégen belül.

Az áramvonalasítással a Sony majd talán felzárkózhat a versenyben őt leköröző Nintendo és Appel mellé. A két rivális olyan termékekkel tett szert előnyre, mint az iPod vagy a Nintendo Wii.

Az áprilisban hatályossá váló változtatások a cég struktúráját is átszervezik, két különálló szekciót fognak létrehozni. Az egyikbe fognak tartozni a Sony számítógépei, mobiljai és média szoftverei (pl.: Vaio PC, Playstation), míg a másikba a televíziók és az otthoni audio és video eszközök (pl.: Bravia TV-k, Cyber-shot kamerák).

,,Ez az átalakítás úgy lett megtervezve, hogy a Sonyt egy sokkal innovatívabb, integráltabb, ás agilisabb globális céggé tegye, ahol a vezetés következő generációja biztosan ül a helyén" nyilatkozta Stringer.