Veszni hagyják a Középületépítőt

Vágólapra másolva!
Az ambiciózus bevételi terveket nem tudta teljesíteni a Középületépítő, és mivel szakmai befektető sem lépett színre, az építőipari vállalatot felszámolják. - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

Mivel a tulajdonosok nem hajlandók tőkepótlásra, megpecsételődött a Középületépítő Zrt. sorsa. A nagy múltú cég szerdai közgyűlésén ugyanis eldőlt, hogy veszni hagyja a társaságot a meghatározó tulajdonrésszel bíró MFB Invest Zrt. és a Hídtechnika Kft. - értesült a lap.

A tőkehelyzet rendezéséhez és a továbbéléshez 400-700 millió forint többletforrásra lett volna szüksége a cégnek. Időközben felmondta a szerződést a társaságot finanszírozó kereskedelmi bank is.

Úgy tudni, néhány napon belül jogerőssé válik egy felszámolási kérelem is, aminek nyomán a cég felszámolása akár ebben a hónapban elindulhat. Az MFB Invest eddig hárommilliárd forintot tett a cégbe, de ezt az összeget már hónapokkal korábban céltartalékolták.

A Középületépítő nem a gazdasági válság miatt került ilyen nehéz helyzetbe, hiszen már 2007-ben felszámolás fenyegette, amitől az MFB Invest és a tavaly januárban belépő új vezérigazgató, Timár Gyula mentette meg.

Az ambiciózus tervek azonban nem valósultak meg, hiszen a várt 15 milliárdos árbevételnek csak a harmadát tudták teljesíteni, a problémák tehát tovább halmozódtak. Nem bizonyult valósnak az a januári pletyka sem, hogy a cég megvétele iránt szakmai befektető érdeklődik.