Háromszáz forint körül táncol az euró

Vágólapra másolva!
A reggeli gyengülés után - amikor 303,50 forintot is kellett adni egy euróért - magához tért csütörtökön délután a forint. Ám az erősödés nem volt túl jelentős, és nem is látható egyértelmű tendencia.
Vágólapra másolva!

Gondi István, a Raiffeisen elemzője szerint a forint ugyan többször is átlépte a 300 forint/eurós határt csütörtökön, de délután fél öt és háromnegyed öt körül éppen 300 alatt volt, 299,50 körül járt a kurzus.

Mindebből komolyabb következtetések nem vonhatók le, a forgalom ugyanis elenyésző a piacon. Így a forint árfolyama sem jósolható meg, hiszen kevés ügylet akár hirtelen változást is okozhat a kurzus alakulásában. A spekulánsok pedig kivárnak, véli a Raiffeisen elemzője.

A forint a reggel előrevetített 297-303-as sávban maradt a nap folyamán az euróval szemben, a nap végén pedig 300 környékén tartózkodtak a jegyzések - írja Sörös Csaba, a Takarékbank elemzője. A régiós devizák szintén egy helyben álltak többnyire, egyedül a cseh korona tudott másfél százalékot erosödni a közös devizához képest.

Jelentős magyar vonatkozású és a régió egészét, bankrendszerét érintő hír nem érkezett csütörtökön, ami komoly elmozdulást okozhatott volna a kurzusokban. Pénteken közli a KSH a januári munkanélküliségi rátát, amit 8,1 százalékra vár a Takarékbank. A régiós tőzsdék a szerdai mínuszok után jó napot zártak, a szerdai vesztes BUX, csütörtökön az élen végzett 5 százalékot erősödve.