Újabb csomag az OTP zsákjában

Vágólapra másolva!
Az utóbbi napokban több mint 2 millió saját részvény vásárolt az OTP Bank.
Vágólapra másolva!

Az OTP Bank folytatta a sajátrészvény-vásárlást. A szerdai kereskedésben a pénzintézet 750 ezer darab OTP-papírt vásárolt 1502 forintos átlagárfolyamon. (Emellett az ETFBUXOTP alap fedezése céljából további 44 darab részvényt vett a cég 1612 forinton.)

Nem ez az első tranzakció, amelynek keretében komolyabb mennyiségű saját részvény vett az OTP Bank. A múlt péntek óta - a csütörtökön bejelentett, szerdán végrehajtott vásárlással - együtt összesen több mint 2 millió papírral hizlalta sajátrészvény-állományát a társaság. Az ügyletek eredményeként a saját részvények aránya 7,8 százalékra nőtt az egy héttel korábbi, alig több mint 7 százalékos szintről.

A vásárlásokkal párhuzamosan egyre lejjebb került a bankpapírok árfolyama. A pénteken beszerzett 500 ezres csomaghoz még 1739 forintos átlagáron jutott hozzá a bank, szemben a tegnapi 1502 forintos árfolyammal. A múlt hét utolsó kereskedési napját egyébként még 1800 zárta a bankrészvény, tegnap azonban már csak 1515 forinton zárt a bankrészvény.