Több volt az eladó New Yorkban

Vágólapra másolva!
Nem sokkal a piaczárás előtt pluszba kerültek az amerikai tőzsdeindexek, ám záráskor már mínuszban voltak. A három legfontosabb mutató egyaránt 1,1 százalékot veszített értékéből. 
Vágólapra másolva!

Az eladók kerültek fölénybe az amerikai parketteken. A harminc vezető részvény mozgását tükröző Dow Jones Industrial Average 7270 ponton fejezte be a szerdai napot, ami 1,1 százalékos mínuszt jelent. Az index kosarában szereplő papírok közül 21 veszített értékéből.

A technológiai ágazat teljesítményét jelző Nasdaq szintén 1,1 százalékkal 1425 pontra gyengült. A harmadik fontos index is a többiekhez hasonlóan szerepelt, az S&P 500 ugyancsak 1,1 százalékkal 765 pontig gyengült. Utóbbi mutató alakulását meghatározó 500 értékpapírból 369 kurzusa került lejjebb.

A pesszimista hangulat hátterében az állt, hogy Barack Obama elnök kevés konkrétumot fogalmazott meg keddi kongresszusi beszédében. A gyengüléshez hozzájárult továbbá használt lakások adásvételéről szerdán délután megjelent adat, amely újabb visszaesést mutatott.

A zárás előtt egyébként pozitív tartományba kerültek az indexek, annak köszönhetően, hogy Ben Bernanke, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnöke cáfolta, miszerint a kormány "államosítani" akarná a nehézségekkel küzdő Citigroup bankcsoportot. Bernanke szerint legfeljebb arról van szó, hogy a kormány "jelentős kisebbségi részvényhányadot" szerezhet a cégben vagy más bankokban.