Vágólapra másolva!
A világ legnagyobb memóriachip-gyártójának számító Advantest Corp. 1200 munkahelyet szüntet meg takarékossági okokból, mivel az utóbbi hat éve során először kell majd szembesülnie veszteséggel - írja a Bloomberg.
Vágólapra másolva!

Az advantest veszteségét a szakemberek éves szinten 78 milliárd jenre (802,6 milliárd dollárra várják, ez pedig világosan mutatja, hogy a cég megérzi a válságot, hiszen tavaly még 16,6 milliárd jenes profitot jelentettek a március 31-gyel bezáródó üzleti évben.

A vállalat ezzel olyan társaságokhoz csatlakozik, mint a NEC, a Panasonic, vagy a Honda ezen cég ugyanis szintén létszámleépítéssel igyekeznek kikászálódni a világ második legnagyobb gazdaságának egyre inkább elfajuló recessziójából.

Japán kutatások szerint az országban a március 31-gyel végződő üzleti szezon utóbbi féléve során akár 124 800 ember is elveszítheti ideiglenes állását a krízis miatt - adta ki becsélését az illetékes japán minisztérium. Ez nagyban "köszönhető" annak, hogy a szigetország exportja drasztikusan, majdnem felével esett vissza januárban.