Vágólapra másolva!
Négy százalékra, azaz 25 bázisponttal csökkentette az alapkamatot a lengyel jegybank. A várakozásoknak megfelelő lépés nem okozott jelentős elmozdulást a devizapiacon, a zloty a döntés után összeszedett hátrányát gyorsan ledolgozta.  
Vágólapra másolva!

A piaci várakozásoknak megfelelően a lengyel jegybankárok szerdai ülésükön 25 bázisponttal 4 százalékra csökkentették az irányadó kamatszintet.

A devizapiacon nem okozott felfordulást a lengyel központi bank lépése. Gondi István, a Raiffeisen Bank szakértője elmondta: bár közvetlenül a lépés bejelentése után a zloty árnyalatnyit veszített értékéből, az euróhoz mért kurzus 4,6750-ig szaladt, utána visszafordult a kurzus, nem sokkal délután fél 3-kor 4,64 körüli szinten mozgott az árfolyam. Azt lehet mondani, hogy rövid gyengélkedés után a zloty visszatért a kamatdöntés előtti szintre.

Közben a forintpiacon is volt egy kis ingadozás. Kora délutáni kereskedés során az euró árfolyama egy tranzakció eredményeként látogatást tett a 300 forint feletti tartományban, ezt követően itt is fordult a kocka. Az említett fél 3-as időpont környékén már 299 forint alatt volt az európai fizetőeszköz jegyzése.