Tokióban is a bankok zuhantak

Vágólapra másolva!
A tokiói értéktőzsde pénteken hűségesen követte a csütörtökön több mint hatéves mélypontra esett New York-i piacot, a tokiói fő mutató hathavi mélypontnál járt.
Vágólapra másolva!

Itt találja meg a válság híreit!

Tokióban is a bankok voltak a fő vesztesek, és a korábban vártnál nagyobb japán gazdasági visszaesés miatt most kissé gyengébb jen sem segítette már az exportőrök és a fejlett technológiai cégek részvényeit. A japán központi bank a pénteken megjelent havi jelentésében nem rontotta ugyan tovább általános gazdasági előrejelzését, de figyelmeztetett, hogy a vállalati profitok gyorsuló ütemben csökkennek.

A 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 141,27 pontos, 1,87 százalékos veszteséggel ponton 7416,38 zárt, 16,29 százalékkal alacsonyabban az év véginél.

Ezen a héten 4,67 százalékot, a múlt héten 3,68 százalékot vesztett, az előző héten 1,03 százalékot nyert. Tavaly 42,12 százalékot vesztett, 2007-ben 11,13 százalékot vesztett, négyévi nyereségsorozat után először volt éves vesztesége.

A tokiói tőzsdezárás idején a hongkongi Hang Seng mutató 2,47 százalékos veszteségben, a szöuli Kospi 3,49 százalékos veszteségben, a sanghaji összetett mutató 0,58 százalékos nyereségben volt az előző záróhoz képest.