Bajnai: a rövid távú túlélés érdekli a cégeket

Vágólapra másolva!
A válság miatt a cégek a rövid távú túléléshez szükséges kormányzati segítség iránt érdeklődnek a leginkább a gazdasági miniszter szerint.
Vágólapra másolva!

Bajnai Gordon gazdasági miniszter szerdán a kormányszóvivői tájékoztatón elmondta, hogy százezer e-mailt küldtek ki vállalkozásoknak, hogy tájékoztassák a cégeket a válság idején igénybe vehető kormányzati segítségről. Az e-mailek linkeket is tartalmaztak, amelyekből kiderült, hogy a százezerből viszonylag sokan, 13 600 klikkeltek rá valamelyik lehetőségre.

A linkek a kormányzati segítség különböző formáiról szóló információkat tartalmaztak: beruházási megrendelésről, hitelgaranciáról, munkahelyek megtartására irányuló támogatásról, és más megoldásokat.

Ezek közül Bajnai szerint a vállalkozások számára leginkább a rövid távú túlélés a legfontosabb, ezért a munkahelyek megtartására irányuló támogatások iránt érdeklődtek a legtöbben, de a forgóeszköz-hitelek és az automatikusan, gyorsan elérhető pályázati pénzek is felkeltették a cégek figyelmét. Bajnai szerint az 1400 milliárdos kormányzati élénkítő programból jelenleg már 560 milliárd forint elérhető a hazai bankhálózatban.