Bezárja tatabányai gyárát az UPM-Raflatac

Vágólapra másolva!
Az év második feléig bezárja tatabányai gyárát és elbocsát 31 főt az öntapadós címkéket gyártó UPM-Raflatac a kereslet csökkenése miatt; ezzel egy időben a finn vállalat egész Európában csökkenti kapacitásait és összesen közel 340 embert épít le, ami a dolgozók 20 százaléka - tájékoztatta az MTI-t hétfőn a vállalat ügyvezetője.
Vágólapra másolva!

"A vállalat a közelmúltban épített fel egy gyárat Lengyelországban, azonban a piaci folyamatok nem indokolták a bővítést, ezért az UPM-Raflatac csoportnak ésszerűsíteni kell tevékenységét" - tette hozzá Tőkés Ernő.

Az UPM-Raflatac magyarországi üzeme 2004 áprilisában kezdte meg termelését a tatabányai ipari parkban. A társaság közel 40 fős létszámmal működött, éves bevétele meghaladta a 10 milliárd forintot és Tatabánya tíz legnagyobb adófizetője között szerepelt.

A vállalat több, öntapadós címkéket előállító gyártósor tartós leállítását, valamint kapacitása csökkentését tervezi az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Magyarországon és Finnországban.

A tatabányai gyár bezárásáról az igazgatóság tájékoztatta a dolgozókat, a munkaügyi központot és a város gazdaságfejlesztő szervezetét.

A finn érdekeltségű társaság termékeit háztartási cikkek, élelmiszer csomagolóanyagok, palackok címkézéséhez használják. A cég a hetvenes évek elején kezdte meg működését Tamperében, ma öt kontinensen vannak gyáraik, körülbelül 2.700 alkalmazottat foglalkoztatnak; az árbevétel 2007-ben körülbelül 1 milliárd euró volt.

Az UPM Raflatac legnagyobb gyártóüzemei Ausztráliában, Dél-Afrikában, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Finnországban, Franciaországban, Kínában, Lengyelországban, Malajziában és Spanyolországban találhatók.