Vágólapra másolva!
Az OTP Bank 150 milliárd forint feletti csoportszintű eredményt vár az idén - jelentették be a bank sajtótájékoztatóján. A bank osztrák típusú kormányzati csomagot szeretne, amely forrásokhoz juttatná a hazai pénzintézeteket, hogy azok segíthessék a gazdaságot a válságból való kilábalásban.
Vágólapra másolva!

A hitelintézet az idén nem számol a hitelvolumen növekedésével, miközben a betéteknél 4-5 százalékos gyarapodást tervez. A tájékoztató írásos anyaga szerint a bank kiadás/bevételi mutatója a tervek szerint az idén 50 százalék körül alakul, tőkehelyzete stabil marad, rendelkezik a biztonságos működéshez szükséges likviditási tartalékkal.

Az OTP Bank az osztrákhoz hasonló bankmentő csomagot szeretne Magyarországon is, ilyenről tárgyal a kormányzati illetékesekkel - mondta Csányi Sándor, a bank elnök-vezérigazgatója.

"A bankot megmenteni nem kell, de jelenlegi likviditási helyzetünkben nem tudjuk biztosítani a magyar gazdaság megsegítéséhez szükséges forrásokat" - mondta Csányi, hangsúlyozva, hogy az OTP keresi a lehetőségeket, hogy hozzájusson az IMF biztosította forrásokhoz.

Az OTP első embere szerint a bankmentő csomagoknál az osztrák modell abban különbözik az angolszásztól, hogy feltételek nélkül biztosítja a bankoknak a kiegészítő likviditást, ami így jut el a gazdasághoz. "Az osztrák példához közelállót szeretnénk" - mondta.