Esett az OTP, alig erősödött a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 23,2 pontos, 0,2 százalékos emelkedéssel, 11 760,68 ponton zárt csütörtökön, ami jobb, mint a régió napi teljesítménye. Pénteken jelent az OTP, és nyilvánosságra kerül a tavalyi utolsó negyedév GDP adata, úgyhogy izgalmasabb nap ígérkezik a csütörtökinél.
Vágólapra másolva!

A Mol árfolyama 0,2 százalékkal 9385 forintra csökkent, az OTP részvények ára 3,7 százalékkal 2389 forintra esett.

A Magyar Telekom árfolyama, 2,75 százalékkal 598 forintra erősödött, forgalma 1,2 milliárd forint volt.

A Richter papírok árfolyama, 1,8 százalékkal 27 280 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,9 milliárd forintot ért el.

A részvénypiac forgalma 11,1 milliárd forint volt csütörtökön, ez elmarad az éves 13 milliárdos átlagtól.

A régióhoz képest jól teljesítettünk

A reggeli pozitív nyitás után hamar megjelentek az eladók a piacon, akik elsősorban az OTP és a Mol árfolyamát taszították egyre lejjebb a csütörtöki kereskedési nap folyamán - mondta el Kun Szabolcs, a Quaestor Zrt. üzletkötője.

A délután napvilágot látott - a vártnál nagyobb mértékű - amerikai munkanélküliségi ráta, napi minimumukra gyengítette a vezető részvények árfolyamait, azonban a kereskedési nap végére az OTP és a Mol kivételével minden blue chip árfolyama jelentősebben erősödni tudott.

A régióhoz képest a BUX jelentősen felülteljesítő volt, emellett a nyugat-európai piacokhoz képest is jól szerepelt - jelentette ki Szabó Gergő a Raiffeisen Bank Zrt. üzletkötője.

Pénteken az OTP jelentése dönthet

Az üzletkötő hozzátette: a legnagyobb hazai bank papírjai vélhetően a pénteken megjelenő negyedéves gyorsjelentés miatt veszítettek értékükből, mivel számos befektető még a jelentés előtt meg akart szabadulni OTP részvényeitől.

A szakember kiemelte: az OTP pénteki gyorsjelentése jelentősen meghatározhatja a hét utolsó kereskedési napjának befektetői hangulatát. A bankpapír piacán csütörtökön a 2400 forintos árfolyamig az eladók voltak többségben, azonban ennél a szintnél már nagy számban jelentek meg vevők is, akik közül többen nagyobb tételben vásároltak OTP részvényt.