Idén nem vár javulást a Peugeot-Citroën

Vágólapra másolva!
A Peugeot és Citroën márkákról ismer autóipari konszern, a PSA-csoport 343 millió eurós veszteséggel fejezte be a múlt évet, és az idén is veszteségre számít.
Vágólapra másolva!

A legnagyobb francia és a második legnagyobb európai autógyártó, a PSA-csoport árbevétele tavaly 7,4 százalékkal 54,4 milliárd euróra csökkent az előző évhez képest. Ezzel párhuzamosan a 2007-ben feljegyzett 1,12 milliárd eurósa működési eredmény 367 millió veszteségbe fordult. A cég egyúttal jelezte, a visszafogott termelésnek köszönhetően az eladatlan gépkocsik állományát 2008 végére a 2007 decemberi szintre szorította le.

A Peugeot-Citroën az idén a készletek leépítése mellett arra fog törekedni, hogy 2010-ben már ismét nyereséges legyen a működés. Főként az idei év első felében számítanak nehéz feltételekre a cégnél. Nicolas Sarkozy francia államfő hétfőn ismertette a francai autóipari cégeket érintő 3 milliárd eurós vitatott hitelprogramját, ennek és más pénzügyi forrásoknak a segítségével a Peugeot-Citroën képes lenne idei évi gyártásának, értékesítésének pénzügyi fedezetét biztosítani.