Vágólapra másolva!
Az elmúlt télhez hasonlóan ismét az összeomlás határán áll az áramszolgáltatás Tádzsikisztánban. A fővárosban, Dusanbéban szigorú korlátozásokat vezettek be, egész megyék maradtak áram nélkül.
Vágólapra másolva!

A dusanbei városi közigazgatási hivatal adatai szerint a főváros lakóházaiban csak reggel 5-től 9-ig és este 17-től 23-ig lesz villany. Szigorú korlátozásokat vezettek be gyakorlatilag valamennyi vállalatnál és szolgáltató cégnél, leszámítva a létfontosságú intézményeket.

A Barki Todzsi állami áramszolgáltató vállalat szóvivője, Nozirdzson Edgori az áramellátás megszigorítását azzal magyarázta, hogy csapadékszegény volt a nyár, valamint azzal, hogy megoldatlan az Üzbegisztánon keresztül érkező türkmén áramtranzit (1,2 milliárd kilowattóra) ügye. Januártól Taskent egyoldalúan és magyarázat nélkül leállította saját területén a Türkmenisztánból Tádzsikisztánba irányuló áramtranzitot.

Az ország áramigényének 70 százalékát adó Nureki Vízi Erőmű víztározójában drámaian csökken a vízszint, és az erőmű bármikor leállhat.