Leépít a balassagyarmati kompresszorgyár

Vágólapra másolva!
Az autók légkondicionáló berendezéseihez kompresszorokat gyártó balassagyarmati Delphi Thermal Hungary Kft. csoportos létszámcsökkentésre kényszerül a pénzügyi válság hatására jelentkező megrendeléscsökkenés miatt - erről közleményben tájékoztatta a cég az MTI-t kedden.
Vágólapra másolva!

A konkrét számokról még nem hoztak döntést A tervezett leépítésről már tájékoztatták a munkaügyi kirendeltséget és az üzemi tanácsot.

A közlemény tartalmazza: miközben folyamatosan elemzik a piaci körülményeket, jelenleg vizsgálják a gyári létszámot, és keresik a szociálisan elfogadható megoldást.

A Delphi úgy fogalmaz: "Ezek nehéz lépések, de lehetőséget adnak a balassagyarmati gyár életképességének megőrzésére a jelenlegi gazdasági helyzetben. Megteszünk mindent, ami lehetséges, hogy csökkentsük a munkatársainkra és a helyi közösségre háruló hatást."

A cég tiszteletben tartja a munka törvénykönyvét, folyamatosan tárgyal a munkavállalók képviselőivel és az üzemi tanáccsal arról, hogy a volumencsökkenés eredményeképpen milyen hatások érik a balassagyarmati üzemet - írják.

A Delphi Thermal divíziójának balassagyarmati gyára több mint 700 embert foglalkoztat. A 45 millió dolláros beruházásban kialakított, 14 ezer négyzetméteres területen működő nógrádi kompresszorgyár 2002 júniusa óta működik Balassagyarmaton.

A válság miatt a Delphi októberben a bérelt munkaerő létszámát csökkentette, az operátori létszám 5-10 százalékától váltak meg. Emellett a folytonos termelési műszakról a heti 5-6 napos munkavégzésre álltak át.