Dögunalom és negatív nulla New Yorkban

Vágólapra másolva!
Hétfőn hullámzó kereskedési nap után kis veszteséggel zártak a vezető New York-i tőzsdemutatók: az indexek nap közben nem mutattak nagy kilengéseket, eseménytelen kereskedésben hol kis nyereségen, hol kis veszteségen álltak.
Vágólapra másolva!

A technológiai papírokkal telített Nasdaq Composite index 0,15 ponttal, 0,01 százalékkal csökkent 1591,56 pontra. A 30 vezető ipari részvény DJIA mutatója 8270,87 ponton zárt 9,72 pont, 0,12 százalék csökkenéssel.

A piac hangulatára alapvetően a várakozás nyomta zár a bélyegét, a befektetők várják a tavaly elfogadott 700 milliárd dolláros banki mentőcsomag második felének felhasználásáról szóló részleteket, amelyeket várhatóan kedden ismertet Timothy Geithner pénzügyminiszter.

A meghatározó cégek közül a J.P. Morgan Chase és a Caterpillar gyengült, míg a General Electric legalább 15 százalékkal erősödött, mert a GE pénzügyi leánycége haszonélvezője lehet a bankmentő csomagnak. Emelkedett több bank részvényének az árfolyama is, lefelé húzta viszont a mutatókat a Coca-Cola és a Pepsi elemzői leminősítések hatására.

A New York-i tőzsde zárásakor egy euró 1,3014 dollárt és 286,83 forintot ért.