Viszonylag jó napot zárt a forint

Vágólapra másolva!
A magyar deviza reggel erősödött, 290 forint/euró alá jutott, majd a délelőtt második felében gyengülni, illetve hullámzani kezdett. Délután átmeneti gyengélkedés után magára talált a magyar pénz, és 290 euró alatt járt fél öt környékén.
Vágólapra másolva!

Bár volt nap közben - délelőtt tízkor - 288,5 környékén is, délután kettőkor 293,5-hez közelített a kurzus, ez utóbbi gyengülést jelent a forint szempontjából.

Késő délután már megint inkább az erősödés jellemezte a piacot, amelyet délelőtt a régiós pozitív hangulat hajtott felfelé, nap közben pedig a rendkívül rossz magyar ipari termelési adat húzott lefelé. (A magyar ipar decemberben 23 százalékkal esett vissza, amit egy elemző "drámainak" minősített.)

Péntek délután a pozitív New York-i hangulat is besegíthetett a forintnak, hiszen a Dow Jones erős pluszban nyitott a részvényindexek közül Amerikában.

Így péntek délután fél ötkor 289,5 forint/euró környékén járt a forint, ami erősödésnek minősíthető az előző napokhoz képest. (A héten többször is átlépte a 300 forintos határt az euró, ehhez képest feltétlenül előnyös a 289,5-es árfolyam a forint szempontjából.)