Előbb erősödött, aztán gyengült a forint

Vágólapra másolva!
Délelőtt újra erősödött a forint, miután éjszaka egyszer már átlépte a 290 forint/eurós határt. Pénteken tíz óra előtt megint 289,5 forintot kellett csak adni egy euróért, miközben az elmúlt napokban volt 300 fölött is a kurzus. Tíz óra után tovább erősödött a magyar fizetőeszköz, 289 forint alatt is járt az árfolyam. Később, 11 után ismét a 290-es érték fölé ment a kurzus. Délután negyed kettőre 292,5 fölé gyengült a magyar deviza.
Vágólapra másolva!

Éjjel folytatni tudta tegnap megkezdett erősödését a forint, még minimálisan 290 alá is süllyedt az euróval szembeni jegyzése. Korán reggel 290 forint körül volt az árfolyam, majd 292-ig korrigált az euró. Délelőtt tíz után viszont 289 alá, vagyis megint 290 forint alá került az euró. Ez azt jelenti, hogy a forint erősödött délelőtt első felében is. Délelőtt 11 óra előtt azonban megint gyengülni kezdett a magyar pénz, a 290-hez közelített ekkor a kurzus. 11 után pedig 290 fölé ment az árfolyam megint. Sőt, délután negyed kettőre 292,5 fölé ment a kurzus, ami délelőtt 10 órához képest - amikor 288,5 volt a jegyzés - négyforintos gyengülést jelent.

Külföldi elemzők a Dow Jones gazdasági hírügynökségnek jelezték, az év eleje óta tartó leértékelődés miatt lelassulhat a kamatcsökkentési lendület a térségben, rövid távon azonban az euró ismét 300 forintos szint fölé erősödhet. A keddi és a szerdai mélypontok elérését követő csütörtöki forintdrágulást a fedezeti alapok pozíciózárása és profitkivétele okozta, de az új pozíciók nyitása ismét megviselheti a magyar valutát.