Száz önkormányzat válthat gázszállítót

Vágólapra másolva!
Jelenleg száz önkormányzattal folytat tárgyalásokat az EMFESZ Kft. arról, hogy a jövőben a vállalat szállítsa számukra a gázt - mondta Gallyas Igor, az EMFESZ Első Magyar Földgáz és Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft. szakértője az MTI-nek csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A szakértő elmondta: az EMFESZ Kft. tavaly szeptemberben kezdte meg az önkormányzati gázszolgáltatást, az azóta eltelt időben tizenegy önkormányzattal kötött szerződést, és körülbelül száz önkormányzati szerződéskötés van jelenleg is folyamatban.

Az MTI kérdésére Gallyas Igor hozzátette: jelenleg még nem mérhető az önkormányzati gázszolgáltatás részesedése az EMFESZ éves szintű 3 milliárd köbméteres forgalmában, azonban a vállalat középtávú terveiben - az önkormányzati gázszolgáltatás területén - húsz százalékos részesedés elérése a cél.

Legutóbb Jászberény város önkormányzatával kötött gázszállítási szerződést az EMFESZ, amely a gyors közbeszerzési eljárás után 2009. január 1-jétől látja el a közel 30 000 lakosú település önkormányzata által fenntartott intézményeket.

A szakértő kiemelte: az idei év végére a teljes önkormányzati piacon az EMFESZ tíz százalékos részesedés elérését tűzte ki célul.