Gyengült, majd erősödött a forint hétfőn

Vágólapra másolva!
A forint hajnalban és kora reggel még gyengülő tendenciát mutatott. A pesti nyitás után egy kicsit még esett, aztán jelentősen erősödött, és egy pillanatban megközelítette a 295,5 forint/eurós - viszonylag erős - értéket is. Ezután egy kicsit megint gyengülni kezdett a magyar pénz, és visszaállt a 297-es szintre, ahol reggel nyitott Pesten a kereskedés. Délben megint súrolta a forint a 299-es limitet, aztán újra 295 közelében járt, és visszaállt 297-298 közé.
Vágólapra másolva!

Már éjjel két órakor gyengülni kezdett a forint a nemzetközi pénzpiacokon. Hétfőn, éjfél után még csak 297,8 forintot kellett adni egy euróért, de aztán két óra után 298,4-re ugrott az árfolyam, majd reggel folytatódott a gyengülés. A pesti nyitás után 298,8 forintot fizettek egy euróért. Még drasztikusabban esett a forint a dollárhoz képest, 235 forint/dollárt is elérte a kurzus, ami jelentős gyengülés. A svájci frankhoz képest is gyengül a magyar pénz hétfőn. Az árfolyam 201,4- és 201,6 között ingadozott.

Egy kicsit később, kilenc óra után a forint 299-ig jutott az euróval szemben, majd visszaerősödött 298-ra - tudtuk meg Kolba Miklóstól, az ING devizakereskedőjétől. Kolba szerint nincs hatással a forintra ezek szerint a rubel gyengesége. Egyelőre azonban a rubelpiacon az orosz jegybank beavatkozása sem segít, hiába szálltak be a piacra, és hiába emelték a kamatokat pénteken, rendkívüli időszakban, piaczárás után.

Tíz óra előtt a forint tovább erősödött és 297 forint/eurós árfolyamra erősödött. Negyed tizenegyre a forint a 295,5 forint/eurós árfolyamot is elérte. Ezután egy kicsit megint gyengült 296-ra. Fél tizenegykor 297-re állt vissza a forint, nagyjából arra a szintre, ahol a kilenc órai nyitáskor volt. Délben megint súrolta a forint a 299-es limitet, aztán újra 295 közelében járt, és visszaállt 297-298 közé.