Az OTP lepipálta külföldi társait

Vágólapra másolva!
Visszafogott gyengüléssel zárta a csütörtöki napot a BUX. A vezető részvények egyedül a Magyar Telekom erősödött, igaz az is csak 0,1 százalékkal. Az OTP ugyan 0,7 százalékkal gyengült, ezzel bőven felülmúlta a régiós bankpapírokat, amelek jelentős veszteséget voltak kénytelenek elkönyvelni.
Vágólapra másolva!

A BUX csütörtökön 20 644 ponton vgézett, ami 0,4 százalékos veszteséget jelent a szerdai záráshoz képest. A megszokottnál jóval kevesebb üzletet kötöttek a brókerek, a forgalom ufgyanis 14,2 milliárd forintra rúgott, ami jócskán elmarad az idei 21 milliárdos átlagtól.

A vezető részvények a 0,1 százalékal 729 forintra dráguló Magyar Telekom kivételével gyengültek. Az OTP árfolyama 0,7 százalékkal 5329 forintra esett, a Mol jegyzése 15 790 forintra, vagyis 0,4 százalékkal csökkent, a Richter pedig 42 800 forinton végzett, ami 0,5 százalékos süllyedést jelent.

A negatív nyitást követően egész nap mínuszban tartózkodott a BUX csütörtökön. A vártnál rosszabb amerikai makroadatok miatt az esés újabb hulláma kezdődött meg a börzéken, amit a négy órakor megjelenő valamivel kedvezőbb tengerentúli adatok sem tudtak megállítani - mondta Varjú Péter, az Erste üzletkötője, aki rámutatott: a régióban egyedül a magyar és a cseh piac tudott visszarendeződni a kereskedés utolsó fél órájában, így ez a két tőzsde felülteljesítő volt. A vezető papírok közül az OTP teljesített a legjobban csütörtökön, mivel régiós társai jókora mínuszban fejezték be a kereskedési napot.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank üzletkötője pedig azt emelte ki, hogy a dollár gyengülése korábban összefüggött a tőzsdék emelkedésével, azonban az elmúlt napok dollárerősödésére a börzék még nem reagáltak.