Válsághíradó: bankokat dorgáló Obama, ukrán segélykérés

Vágólapra másolva!
Fel van hábrodva az amerikai elnök a nagybankok hozzáállása miatt, Ukrajna sürgős segítséget kér az összeomlás elkerüléséhez. A magyarországi infláció legutóbb kicsit magasabb volt a vártnál, de az egyik nagy pénzügyi szolgáltatónál ettől még bezzegország vagyunk - legalábbis Görögország számára. Hajnali válsághíradó.
Vágólapra másolva!

Hétfőn előreláthatólag nem jelenik meg a magyar gazdaságot befolyásoló, fontosabb statisztika. Nagy kérdés, képes lesz-e a pénteki jó teljesítménye után tovább erősödni a BUX, illtve a forint árfolyama elhagyja-e a szakértők által jósolt 265-275/eurós sávot.

Külföldön az eurózóna harmadik negyedéves foglalkoztatottsági adatai kelthetnek némi izgalmat, továbbá Nagy-Britanniában érdeklődéssel várják a legnagyobb internetes ingatlanközvetítő felület számait a decembri lakásárakról.

Ez történt a hét végén

Barack Obama szerint a Wall Street-i nagybankok nem tanultak a válságból. Az amerikai elnök ismét kiállt a pénzügyi rendszer reformja mellett.

A növekvő fogyasztói bizalom erősítette a kiskereskedelmet az Egyesült Államokban, van remény az amerikai gazdaság talpraállására.

A magyar költségvetési kiigazítást állította példaként a nehézségekkel küzdő Görögország elé a JP Morgan egyik elemzése.

Elutasította a bíróság Soros György cégének a PSZÁF rekord nagyságú, közel félmilliárd forintos bírsága miatt indított keresetét.

Novemberben 5,2 százalékkal emelkedtek az árak éves összevetésben, a várakozásokat enyhén meghaladó emelkedés jórészt a benzin drágulásával magyarázható.

Kisebb hiány és fegyelmezettebb gazdaságpolitika kell ahhoz, hogy Magyarország fenntartható növekedési pályára álljon - mondta Simor András, az MNB elnöke.

Tizenöt millió euróval megemelte az OTP bank montenegrói leánybankja, a Crnogorska komercijalna banka (CKB) jegyzett tőkéjét.

Ukrajna 2 milliárd dollár sürgős segítséget kér az IMF-től, hogy ne tegyék ki veszélynek a többi gyenge lábon álló országot.