Távozik a PSZÁF-tól Schiffer Péter

Vágólapra másolva!
Távozik posztjáról a pénzügyi felügyelet egyik főigazgató-helyettese, a több nagy port kavart ügyben is a szervezetet képviselő Schiffer Péter.
Vágólapra másolva!

Bajnai Gordon december 15-i hatállyal felmentette tisztségéből Schiffer Pétert, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) főigazgató-helyettesét - írja a Magyar Közlöny csütörtökön megjelent száma.

Az indoklás szerint Schiffer Pétert elérte a nyugdíjkorhatárt, ezért távozik tisztségéből.

Schiffer az utóbbi időben több, nagy médiafigyelmet kapott ügyben is megszólalt a PSZÁF nevében. Ilyen volt többek között a Sciennet-botrány, amikor a főigazgató-helyettes képviselte a felügyeletet a VPOP és a PSZÁF közös sajtótájékoztatóján.

Schifferhez köthető a pénzügyi ombudsman ötlete is. Június elején vetődött fel először komolyabban egy ilyen poszt létrehozása, és épp a PSZÁF főigazgató-helyettese fejtette ki egy konferencián, hogy országgyűlési biztos intézményének felállítását szeretnék elérni a pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatban.

Schiffer egyike volt azon pénzügyi felügyeleti vezetőknek is, akik kiálltak a pozitív adóslista létrehozása mellett, arra hivatkozva, hogy ez elengedhetetlen az ügyfél hitelképességének megállapításához.