Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Jól hajrázott Tokió

Vágólapra másolva!
Bár a pénteki kereskedésben döntően mínuszban mozgott a Nikkei, a tokiói tőzsde indexe végül pluszban zárt.
Vágólapra másolva!

A tokiói börze irányadó indexe, a Nikkei 0,5 százalékkal 10 022,59 pontra nőtt pénteken, elemzők szerint a jövő héten 9700 és 10 200 pont között mozoghat a mutató, vagyis kevesebb mint 2 százalékos erősödés is benne van a pakliban

A pénteki kereskedés ideje alatt jórészt a veszteséges oldalon állt a mutató a novemberi amerikai foglalkoztatási adattal kapcsolatos bizonytalanság miatt, de a végére összakapta magát a Nikkei.

A magyar idő szerint kora délután megjelenő átfogó amerikai munkaerő-piaci riport alapvetően meghatározza majd az európai és a tengerentúli börzék mozgását, szakértők szerint a bizonytalanság az európai nyitásra is rányomhatja a bélyegét, vagyis mínuszban nyithatnak a fontosabb európai piacok. A prognoszták egyébként azzal számolnak, hogy novemberben további 130 ezer állás szűnt meg az októberi 190 ezer után az Egyesült Államokban. A munkanélküliségi ráta szerintük nem változott, az októberi 10,2 százalékos szinten maradt.

A többi ázsiai porondon nem tudtak pluszba kapaszkodni az indexek a tokiói zárásig, ekkor ugyanis a hongkongi Hang Seng 1,4, az szingapúri mutató 0,5, a tajvani 0,4 százalékos mínuszban járt, az ausztrál index pedig 1,5 százalékos esésénél tartott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről