Megforgatta a NeoFM tulajdonosának részvényeit az OTP

Vágólapra másolva!
Csaknem 3 millió econet.hu részvényt adott el és vett vissza pénteken az OTP. A tranzakció feltehetően annak a sorozatnak a része, amelynek végén Balázs Csaba, az econet.hu igazgatósági tagja a cég több mint ötödével rendelkezik majd.
Vágólapra másolva!

Az OTP Bank befektetési szolgáltatási tevékenység keretében, "ügyfél számára nyújtott szolgáltatással összefüggésben" pénteken olyan adásvételi ügyleteket kötött, amelyek következtében a tulajdonában álló econet.hu részvények száma először 7,25 millió darabról 4,32 millió darabra csökkent, majd ezt követően a nap végére újra elérte a 7,25 milliót - közötle a BÉT honlapján a bank.

A tranzakciók után az OTP Bank econet.hu Nyrt.-ben lévő 14,65 százalék mértékű befolyása a 8,73 százalékra történő csökkenés után ismét 14,65 százalék lett.

Az OTP épp egy hónappal ezelőtt közölte, hogy 14,65 százalékos befolyást szerzett az akkor induló NeoFM országos kereskedelmi rádió tulajdonosaként is működő cégben.

A korábbi közlemények alapján az OTP Bank novemberi részvényvásárlása egy összetett részvénytranzakció része volt, amely az év végéig zárulhat le. Az ügylet végén a Balázs Csaba, az econet.hu igazgatósági tagjának irányítása alatt álló Canongate Investment Kft. 22,18 százalékos részesedéssel rendelkezik majd az econet.hu-ban.

Pénteken az econet.hu papírja 0,81 százalékos csökkenés után 122 forinton zárt, az OTP részvényárfolyama pedig 1,3 százalékkal 5260 forintra ment le.