Benne van a pakliban a forintdrágulás

Vágólapra másolva!
Az euró 275 forinton kezdett kedden, majd 274 alatt is járt, hogy aztán visszatérjen a korábbi szintre. A nap hátralévő részében kicsit erősödhet a magyar deviza, ám a 273 forintnál olcsóbb euró nem valószínű.
Vágólapra másolva!

Délelőtt 10 óra után 275 forint közelében tartózkodott az euró árfolyama, ekkor a dollárért 191,80, a svájci frankért pedig 183,60 forintot kértek a devizakereskedők.

A reggeli órákban volt egy kísérlete a forintnak, az euró jegyzése a hajnali 275 forintról 273,80 forintig süllyedt, ám utána gyorsan visszakapaszkodott a korábbi szintre.

Devizakereskedők a karácsony előtti időszakra jellemző visszafogott piaci aktivitás mellett nem számolnak jelentősebb forinterősödéssel. Sörös Csaba, a Takarékbank elemzője szerint a jegyzés legfeljebb 273 forintig eshet az euró árfolyama részben.

A forinterősödést támogatja, hogy a Magyar Nemzeti Bank hétfőn az előrejelzésekkel szemben 25 bázisponttal csökkentette az alapkamatot, így Magyarország kamatelőnye nem a várt 50 bázisponttal csökkent. Emellett jó tesz a forintnak, hogy a nyugat-európai és régiós börzéken pozitív hangulat uralkodik és nem csökkent a
kockázatvállalási hajlandóság.