Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ázsia pirosban zárt

Vágólapra másolva!
Visszafogott pesszimizmus uralta a keddi kereskedést az ázsiai részvénypiacokon, valamennyi fontosabb index mínuszban végzett.  
Vágólapra másolva!

A tokiói értéktőzsde irányadó indexe, a 225 részvény mozgását követő Nikkei 10 140 ponton zárt, ami 0,3 százalékos gyengülést jelent a hétfőhöz képest, amiko hathetes csúcson zárt a mutató.

A szöuli Kospi szintén 0,3 százalékkal, a kínai indexek is mérsékelten, egy százalék alatt gyengültek, a hongkongi Hang Seng pedig 0,6 százalékkal esett. Az alacsony, érdektelen forgalom az egész térségre jellemző volt, csakúgy, mint hétfőn a Wall Street üzletmenetére. (New Yorkban hétfőn a Dow Jones Industrial Average 0,01 százalékkal (1,21 ponttal) 10 390,11 pontra emelkedett, gyakorlatilag stagnált. A technológiai részvények indexe, a Nasdaq 0,22 százalékkal 2189,61 pontra csökkent.)

Az ázsiai indexek keddi csökkenésében fontos szerepet játszott, hogy magyar idő szerint hétfő este Ben Bernanke, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnöke kijelentette, az amerikai gazdaság továbbra is komoly gondok elé néz. Az is rontotta a hangulatott, hogy Japán újabb több milliárd jenes gazdaságélénkítő csomagot jelentett be annak megelőzésére, hogy az ország visszasüllyedjen a recesszióba.

Szakértők szerint kedden az európai tőzsdeindexek enyhe veszteséggel nyithatnak, a nap során pedig "oldalazó" mozgás várható, mert a piacnak fel kell dolgoznia Ben Bernanke beszédét a hét végi erőteljes dollár erősödést követően.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről