Erősödéssel ünnepeltek a tőzsdék

Vágólapra másolva!
A londoni tőzsde pluszban zárta a karácsony miatt rövidített kereskedést, a kereskedés befejezésekor New Yorkban is a zöld tartományban voltak az indexek.
Vágólapra másolva!

A londoni értéktőzsde irányadó mutatója, a Footsie 0,6 százalékkal 5402 pontra emelkedett, ami több mint 20 százalékkal haladja meg a múlt év végi értéket.

A New York-i tőzsdemutatók csütörtökön ötödik napja emelkedtek, újabb idei csúcsra, ünnep előtti, csekély forgalomban. A hangulatot javították a friss adatok a munkanélküliség növekedésének lassulásáról és a tartós cikkek megrendeléseinek növekedéséről, habár a gyarapodás elmaradt a várttól. Csütörtökön csak az egészségbiztosítók részvényei gyengültek, miután a szenátus megszavazta Barack Obama elnök egészségügy-finanszírozási reformját, amely bővítené az állami gondoskodást.

A fő mutatók közül a New York-i értéktőzsde Dow Jones ipari átlaga (DJIA) 53,66 pontos, 0,51 százalékos nyereséggel 10 520,10 ponton zárta a rövidített kereskedést. Ez 14 havi csúcs, 19,87 százalékkal a tavaly év végi értéke fölött. Utolsó abszolút zárórekordját 2007. október 9-én érte el, 14 164,53 ponton. A tavalyi évet 33,99 százalékkal alacsonyabban fejezte be, mint 2007-et.