Süllyed a pesti tőzsde

Vágólapra másolva!
Közel 1 százalékkal gyengült a szerdai nyitás után a pesti tőzsde indexe.
Vágólapra másolva!

Néhány perccel a szerdai rajt után 21 383 pontnál járt a BUX? ami 0,8 százalékos vezsteséget jelent a keddi - 3 százalékos többlettel - elért végeredményhez képest.

Valamennyi vezető részvény veszített értékéből. A Mol 1 százalékkal 17 705 forintra gyengült, az OTP Bank 1,2 százalékkal 5435 forintra esett, a Richter jegyzése 0,7 százalékkal 42 800 forintra csökkent, a Magyar Telekom árfolyama pedig 0,1 százalékkal 721 forintra apadt.

A részvénypiacokon küzdenek egymással az eladók és a vevők. Egyelőre igyekeznekkihasználni az alapkezelők az ünnepek során tapasztalt gyenge forgalmat, és egy kicsit korrekciózni az árakat. Sokan ugyanis az alap éves teljesítménye után kapják prémiumaikat, így érdemes szebb képpel zárni
az évet. Ilyen árfolyam-manipuláció miatt erősödött kedden a kereskedés hajrájában a BUX - derül ki az Erste piaci kommentárjából.

Az említett árfolyam-korrigáló a részvényvásárlások azonban nem minden piacon tolták fel az indexeket, mert nyereségrealizáló befektetők is akadtak szép számmal a különböző parketteken. Ha pedig januárban eltűnik a piacokról az alapkezelői vételi ereje, akkor az egy korrekciós hullámmal, azaz gyengüléssel lehet számolni - vélik szakértők.