A januárt várja a forint

Vágólapra másolva!
Szerda reggel 272,20 forintba került egy euró, vagyis fél forinttal lett olcsóbb az közös deviza.
Vágólapra másolva!

Szerdán 11 óra előtt 272,35 forinton jegyezték az eurót, a dollárért ekkor 189,70, a svájci frankért pedig 182,75 forintot kértek a kereskedők.

A keddi forgatókönyv érvényesül a devizacpiacon: a euró árfolyama csendes kereskedésben 272,50 forint körül ingadozik. Említésre méltó esemény nem történt, a régiós devizák is szűk sávban oldalaznak. A nap és a hét későbbi részében is a 271-274 forintis intervallumban mozoghat az euró - kommentálta a piaci folyamatokat Sörös Csaba, a Takarékbank elemzője.

Szerda délelőtt az európai tőzsdeindexek az amerikai piacok mozgását követve szerény mínuszt könyvelhettek el, és a tengerentúli határidős mutatók is gyengülést mutatta. A nap folyamán komoly mozgások a részvénypiacokon sem várhatóak, egyedül talán a chicagói beszerzési menedzserindexnek lehet némi piacmozgató hatása.

A főbb devizapárokban sem mutatnak érdemi mozgást, ami az év végi alacsony forgalomnak és szabadságolásoknak köszönhető. A jelenlegi folyamatokból hosszabb távú következtetéseket nem érdemes levonni, leghamarabb január első hetétől számíthatunk arra, hogy akár rövid vagy középtávú iránymutatást kapjunk a különböző adatokból, intézkedésekből, tendenciákból és forgalmi adatokból.