A 270-es szintnél hezitál a forint

Vágólapra másolva!
Kissé gyengült a forint csütörtökön, az eurót délután ötkor 269,85 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben, szemben a szerda délutáni 269,58 forinttal.
Vágólapra másolva!

Az MTI által megkérdezett devizapiaci kereskedők elmondták: délután visszatért a 270-es szint fölé a magyar fizetőeszköz az euróval szemben. Az egész kereskedési nap folyamán a 269,35-ös és a 271,80-as euróárfolyam között mozgott, jellemző volt azonban, hogy a 270-es szint alatt csak rövid ideig tudott megmaradni a magyar deviza.

A szakértők szerint a forint csütörtökön teljesen együtt mozgott a régiós devizákkal, amelyek közül elsősorban a zloty mozgása határozta meg a trendet, amire azonban az euró/dollár árfolyam alakulása hatott.

A devizapiaci kereskedők a hét hátralevő részére 270-275 forint körüli euróárfolyamot várnak, emellett úgy vélték, a jövő héten is a 270-es szint fölött maradhat az árfolyam. Pénteken publikálja Központi Statisztikai Hivatal a harmadik negyedéves magyar bruttó hazai termék előzetes adatait, ami azért jelentősebb mértékben befolyásolhatja a pénteki devizakereskedést.

A dollárt csütörtök délután 181,840 forint körül jegyezték a szerda délutáni 179,41 forint után.