Tőzsdére megy a Járai-féle biztosító

Vágólapra másolva!
Bevezetik a Budapesti Értéktőzsdére (BÉT) a CIG Pannónia Életbiztosító részvényeit.
Vágólapra másolva!

Jövő év végéig, néhány 10 millió eurónyi új részvény kibocsátásával a Budapesti Értéktőzsdére megy a CIG Pannónia Életbiztosító Zrt. - közölte Járai Zsigmond felügyelőbizottsági elnök csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

A szerdai rendkívüli közgyűlésén változtatta meg a CIG Közép-európai Biztosító Zrt. a nevét CIG Pannónia Életbiztosító Zrt.-re, és döntött zártkörű 10 millió eurós tőkeemelésről - ismertette a közgyűlés másik határozatát Járai Zsigmond.

A CIG tavaly májusban jelent meg a magyar piacon, a cég akkor Pannónia Életbiztosítás néven kezdte meg első termékeinek értékesítését. Horváth Béla vezérigazgató már akkor azt mondta, hogy tervezik a tőzsdei bevezetést, amire a csütörtöki bejelentés szerint a közeljövőben sor is kerülhet.

A CIG ambíciózus tervekkel megy neki a következő időszaknak, az alapításkor ugyanis azt mondta a biztosító első embere, hogy a cég 5 éven belül piacvezető akar lenni Magyarországon. A CIG-ben alapító tulajdonos volt a tavaly szeptemberben bedőlt Lehman Brothers is, de a csőd után természetesen változott a tulajdonosi struktúra.

A CIG legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy a biztosítót adminisztratív hiányosságok miatt három millió forintra bírságolta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF).