Moody's: az AIG képes visszafizetni hiteleit

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

A Moody's amerikai hitelminősítő szerint az AIG amerikai biztosító képes lesz 44 milliárd dollárt - vagy akár többet is - visszafizetni az amerikai államtól kapott hitelekből. "Az Egyesült Államok elkötelezett a cég átalakításában, hogy az teljesíteni tudja kötelezettségeit" - írja elemzésében a Moody's. A hitelminősítő nem változtatott az AIG kockázati besorolásán.

Az American International Group (AIG) eddig 60 milliárd dollár hitelt kapott a Fedtől és 69,8 milliárdot kormányzati szervektől, és 52,5 milliárd dollár értékben vettek tőle jelzálog-alapú hiteleszközöket. Az összesen 182,3 milliárd dolláros mentés azért kellett, hogy elkerülje az összeomlást a pénzügyi válságban. A világ legnagyobb biztosítójának bedőlése ugyanis elképesztő pusztítást okozhatott volna a világgazdaságban.

A biztosító 455 millió dollár nyereséget jelentett a harmadik negyedévben, amely a második lett a sorban a veszteségek leírása után. A Moody's szerint az átszervezés lassúsága nem feltétlenül tesz rosszat az AIG-nek, mivel így jobb pénzügyi pozícióba kerülhet, mint ha siettetnék - írja a Bloomberg.