Gyengült a forint

Vágólapra másolva!
A reggeli gyengülés után valamelyest összeszedte magát a forint. Az eurót 275,19 forinton jegyezték hétfőn délelőtt fél tízkor a bankközi kereskedelemben a péntek délutáni 273,50 forinttal szemben, egykor már 274,67 volt az árfolyam.
Vágólapra másolva!

A dollár jegyzése 185,84 forinton állt egykor a reggeli 186,42 forint és a pénteki 185,30 forint után.

Kereskedők szerint "védekező hangulat" lett úrrá a nemzetközi tőzsdéken. Az európai indexek vegyes nyitás után gyengülni kezdtek a (kínai kivételével) veszteséges ázsiai tőzsdei zárások után. A tokiói Nikkei index 2,3 százalékos veszteséggel zárt, az amerikai fogyasztási hangulat alakulásával kapcsolatos aggodalmak miatt. A kedélyeket tovább rombolta az a hír, hogy csődvédelmet kért az amerikai CIT Group. A kis- és középvállalatokat finanszírozó bank összeomlása a legnagyobb szabású bukás a Lehman Brothers tavaly őszi csődje óta.

A nemzetközi befektetői hangulat mindezek függvényében óvatos, a kockázatvállalási hajlandóság alacsony, valószínű a dollár "befektetési mentsvár" szerepének erősödése.

A térségbeli devizák árfolyamának alakulása a befektetői kockázatvállalási hajlandóság gyengülésének, illetve javulásának függvényében várható. A forint árfolyamát 272-277 forintos euró árfolyam tartományban várják a következő napokban.