A Bayern München 9 százalékát megveszi az Audi

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Az Audi autógyár 90 millió euróért 9,09 százalékos részesedést vásárol a Bayern München labdarúgó klubban - közölte csütörtökön az autógyár igazgatósági tagja. Peter Schwarzenbauer elmondta, a klubot üzemeltető részvénytársaság 2,5 millió részvényét vásárolják meg három lépcsőben, 2010 március és 2011 július között.

A két cég 10 éves együttműködésének része a tranzakció, az Audi összesen 200 millió eurót juttat a bajor focicsapatnak, a tulajdonszerzés mellett szponzorációként. A bevételt a klub az AllianzArena építéséhez felvett 340 milliós beruházási hitel törlesztésére fordítja.Az FC Bayern München AG és az Audi között 2002 óta áll fenn partneri kapcsolat, akkor lett az Audi július 1-jétől hat évre a Bayern München labdarúgócsapatának szponzora. Az Audi egyebek mellett gépkocsiflottát is biztosított a Bayern München elnökségi tagjai és játékosai számára.

Az Audi hagyományosan erős ázsiai pozíciói nagyon jól jöhetnek az ottani paicon - kommentált Karl-Heinz Rummenigge, a klub korábbi válogatott játékosa, jelenleg alelnöke, de péntektől elnöke.

A Bayern Münchenben még 2002-ben vásarolt 77 mllió euróért 10 százalékos részesedést az Adidas német sportszergyártó óriás.