Megmarad az idősek és a diákok MÁV-kedvezménye

Vágólapra másolva!
Nem fenntartható a jelenlegi vasúti kedvezményrendszer, de a kormány csak jövőre lát hozzá az átalakításnak, először ugyanis tisztázni kell, pontosan mekkora mértékben él a kedvezményekkel a lakosság. A 65 év felettieknek és a diákoknak nem kell tartaniuk a változtatásoktól.
Vágólapra másolva!

Csak jövőre akarja átszabni a kormány a MÁV-kedvezmények rendszerét, de az biztos, hogy nem nyúlnak a 65 év felettiek és a diákok tarifáihoz - mondta a szerdai tájékoztatóján Szollár Domokos kormányszóvivő.

A nagyjából 10 millió polgár közül csaknem 7,5 milliónak van valamilyen kedvezménye a MÁV-nál, de azt senki sem tudja, valósak-e ezek a díjcsökkentő tényezők, illetve hogy ki és mennyire veszi ezeket igénybe - emelte ki a szóvivő.

Október végére elkészül az alapkoncepció a kedvezmények átalakításáról. Jövő év elejétől vizsgálják majd, hogy a jelenlegi rendszerben mekkora mértékben él ezekkel a lakosság, és csak ezután döntik el, hogy konkrétan milyen átalakításokat hajtanak végre a fenntartható vasúti közlekedés érdekében - tette hozzá.