Válsághíradó: nem kellett a pesti arany, gyorsulhat az infláció

Vágólapra másolva!
Az evásoknak hétfőn kell befizetniük az adóelőleget, nem kellett senkinek a pesti tőzsdén az arany, miközben London szerint gyorsulhat a magyar infláció. Hajnali válsághíradó.
Vágólapra másolva!

Az egyszerűsített vállalkozói körbe (eva) tartozóknak október 12-ig, hétfőig kell befizetniük a harmadik negyedév utáni adóelőleget, bevételük 25 százalékát.

A mezőgazdasági árak alakulásáról hétfőn közöl statisztikát a Központi Statisztikai Hivatal. A Magyar Nemzeti Bank statisztikai mérlegének előzetes adatait közli az MNB hétfőn.

Külföldön japán és új-zélandi statisztikák jelennek meg, többek között új-zélandi kiskereskedelmi adatok és japán hitelezési és pénzállományi mutatók.

Mi történt a hét végén?

Az [origo] cikkében olvashatnak arról, hogy az ausztrálok léptek túl először a válságkezelésen a fejlett országok között.

Ugyanakkor az Európai Központi Bank elnöke pénteken úgy nyilatkozott: még szükség van a válságintézkedésekre.

Amerikában pedig újabb segélyre szorulhat a két nagy jelzáloghitelekkel foglalkozó hitelintézet, a Fannie Mae és a Freddie Mac. A híres közgazdász, Stiglitz szerint is hosszú vergődés várhat Amerikára.

Ukrajnában még durvábban zajlik a gazdasági élet: egy acélmű indiai tulajdonosának revizorait golyózápor fogadta Krivoj Rog környékén.

A Lufthansa 996 járattal kevesebbet indít a téli menetrendje szerint.

Hazai hírek

Januárban dönthetnek az autópálya-matricákról - erről is az [origo] számolt be vasárnap.

Londoni szakértők szerint valószínűleg gyorsult a magyar infláció, erről kedden publikál adatot a KSH.

A Mol újabb megállapodást kötött: 2014-ig vásárolhatja vissza saját részvényeit a CEZ-től. Ugyanakkor a cég makói projektjét kudarc fenyegeti a hírek szerint.

Idén senki sem vett aranyat a BÉT-en, ezért megszüntették e termék kereskedését a pesti tőzsdén.