Túl sok pénz miatt vesz vissza részvényt a Nestlé

Vágólapra másolva!
Felveti a pénz a világ legnagyobb élelmiszeripari vállalatát, a Nestlét, ezért felgyorsítja az akciótervét, amely a részvényei visszavásárlására irányul. Ráadásul eladni készülnek az Alcon szemápolási cégben birtokolt részesedésüket, amellyel ismét csak a készpénzállományt gyarapítanák.
Vágólapra másolva!

A Nestlé bejelentése szerint jövő év első felében kívánják lezárni a részvény-visszavásárlási programjukat, amely során 25 milliárd frank értékben vettek papírjaikból. Az elemzők szerint azonban újabb program is indulhat, amennyiben nyélbe ütik az Alconbeli részesedésüket.

Az Alcon-üzletben a Nestlé partnere a Novartis gyógyszergyár, amely eddig 25 százalékot vett meg előbbi cégből és opciós jogot szerzett további 52 százalékra. Az azonban még nem bizonyos, hogy élnek-e a joggal, mivel semmilyen formában nem kívánták kommentálni a híreszteléseket - írja a Reuters.

A Nestlé az idei év első kilenc hónapjában 3,8 százalékos árbevétel-növekedést ért el, ez összességében 79,5 milliárd svájci frank (52,6 milliárd euró).